Ibrahimovic leidt Paris SG met hattrick naar koppositie

20 maart 2015, 22:25   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 00:05

De woede die Zlatan Ibrahimovic vorige week uitte na de verloren uitwedstrijd tegen Bordeaux heeft hij omgezet in positieve energie. De Zweedse aanvaller was vrijdag met een hattrick de grote man in het thuisduel van Paris Saint Germain tegen FC Lorient: 3-1. Paris SG neemt daardoor de koppositie in de Ligue 1 (tijdelijk) over van Olympique Lyon.

Ibrahimovic vond het een schande hoe de arbitrage afgelopen speelronde fungeerde bij Bordeaux - Paris SG. Terwijl de oud-Ajacied na afloop van het veld beende, foeterde hij dat Frankrijk 'een schijtland is, dat PSG niet eens verdient'. Wel nuanceerde hij die woorden later. Ditmaal zal Ibrahimovic geen klachten hebben over de arbitrage.

Thuis tegen Lorient speelden twee (terechte) strafschoppen een cruciale rol bij de winst van Paris SG. Beide werden benut door Ibrahimovic. De eerste was al in de vierde minuut na een overtreding van Lorient-keeper Benjamin Lecomte op Ibrahimovic, de tweede had plaats in de 82ste minuut nadat Lamine Koné Javier Pastore naar de grond had gehaald. Tussendoor was Lorient op 1-1 gekomen door een afstandsschot van Jordan Ayew. In blessuretijd bepaalde Ibrahimovic de eindscore op 3-1. Na een fout van Didier Ndong lag het achterin open bij Lorient en dat werd hard afgestraft door Paris SG.

Door de winst komt Paris SG op 59 punten. Dat is er één meer dan Olympique Lyon, maar dat elftal krijgt zaterdag nog visite van Nice.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen