Van Gaal treft concurrent Liverpool: "Wedstrijd is cruciaal"

21 maart 2015, 16:20

In Europa zijn veel ogen dit weekend gericht op FC Barcelona tegen Real Madrid, maar ook in Engeland staat er een kraker op de rol. Manchester United gaat zondag op bezoek bij Liverpool, dat bij een zege de ploeg van Louis van Gaal voorbijstreeft op de ranglijst. Van Gaal wil dat niet laten gebeuren en beseft hoe cruciaal de kraker in Liverpool is.

Chelsea leidt de dans in de Premier League, maar daar achter is het bloedstollend spannend. Tussen nummer twee Manchester City en nummer vijf Liverpool zit een verschil van maar vier punten. Bij een zege op Liverpool doet Man United dus uitstekende zaken in de strijd om een Champions League-ticket. Bij een nederlaag gebeurt het tegenovergestelde. "Als je deze wedstrijd verliest, is dat teleurstellend", zegt Van Gaal op de clubsite. "Deze wedstrijd is cruciaal, helemaal in deze fase van het seizoen. We bevinden ons in een zeer belangrijke fase."

"We kunnen niet verliezen van Liverpool, want dan gaan zijn over ons heen op de ranglijst en dat is niet goed. Het is een cruciaal duel", zegt de coach, die zijn spelers duidelijk gemaakt heeft dat het belangrijk is geen rode kaart te krijgen. "Daar waarschuw ik ze altijd voor", vertelt Van Gaal. "De arbiter kan op scherp staan, omdat de omstandigheden hem scherp maken. De spelers moeten hun emoties onder controle houden en dat is niet gemakkelijk."

Er wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt op Anfield Road.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen