Barça-coach Enrique: "Clásico belangrijk, niet beslissend"

21 maart 2015, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Spanje wordt morgen (zondag) de kraker tussen FC Barcelona en Real Madrid afgewerkt in Camp Nou. De Clásico is altijd goed voor spektakel en dat wordt morgen ook verwacht, aangezien beide grootmachten verwikkeld zijn in een spannende strijd om de titel. Barcelona heeft één punt meer dan de club uit de hoofdstad, Real kan zondag dus langszij komen. Barcelona-coach Luis Enrique ziet de topper met vertrouwen tegemoet en noemt de wedstrijd belangrijk, maar niet cruciaal.

Dat liet de coach weten op de afsluitende persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Real. "Het is een belangrijk duel, maar niet beslissend", zegt de trainer van de koploper. "Er staan hierna nog tien zware wedstrijden op ons te wachten, maar de wedstrijd tegen Real is natuurlijk wel anders dan alle andere. Zij zijn onze rivaal en staan dichtbij ons op de ranglijst. Er is zondag veel om voor te spelen."

Barcelona wordt door de huidige vorm van beide teams als favoriet bestempeld, maar Enrique vindt het een duel op zich. "Er is geen favoriet in wedstrijden als deze", vindt hij. "Dit zijn twee topteams met veel kwaliteit. Maar wij hebben het thuisvoordeel en dat geeft ons natuurlijk een extra boost. We onderschatten Real natuurlijk niet, maar dit is wel een mooie kans voor ons om het gat te vergroten. We zullen ons topniveau moeten halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen