Stevens heeft zege eindelijk te pakken, Dortmund wint ook

21 maart 2015, 17:29   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 20:29

Na een reeks van negen wedstrijden zonder zege heeft VfB Stuttgart eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen in de Duitse Bundesliga. De geplaagde ploeg van Huub Stevens legde in eigen huis middenmoter Eintracht Frankfurt met 3-1 over de knie. De hekkensluiter kwam nog wel met 0-1 achter, maar boog het duel daarna knap om. Borussia Dortmund heeft zich vanmiddag (zaterdag) hersteld van de pijnlijke nederlaag tegen Juventus (0-3) in de Champions League. De formatie van Jürgen Klopp was met 2-3 te sterk voor Hannover 96.

Stuttgart en Stevens konden de zege goed gebruiken in de strijd tegen lijfsbehoud. De ploeg had in het kalenderjaar 2015 nog niet één keer gewonnen en was daardoor in een vrij uitzichtloze situatie beland. Door de driepunter zijn concurrenten SC Paderborn, Hamburger SV en SC Freiburg echter weer binnen handbereik. Toch zag het er lange tijd niet naar uit dat Die Schwaben zouden winnen van Frankfurt. De bezoekers kwamen via Haris Seferovic in de 51ste minuut op verdiend op voorsprong en leken Stuttgart in rouw te dompelen.

Daarna boog de hekkensluiter de wedstrijd op knappe wijze om. Daniel Ginczek trok twaalf minuten na de openingstreffer de stand gelijk en leidde daarmee een geweldige fase van Stuttgart in. Drie minuten na zijn gelijkmaker tekende de aanvaller direct voor de 2-1. Na die goal probeerde Frankfurt nog een punt uit het vuur te slepen, maar Alexandru Maxim gooide het duel in de 80ste minuut in het slot. Hij schoot raak na goed voorbereidend werk van oud-FC Groningen-speler Filip Kostic. De zomeraanwinst had een uitstekende actie in huis en bediende Maxim op maat: 3-1.

Kort na de rode kaart trok Dortmund het duel naar zich toe, door in vier minuten tijd twee keer te scoren. Shinji Kagawa en wederom Aubameyang namen de treffers voor hun rekening. De wedstrijd leek daardoor beslist, maar laagvlieger Hannover kwam via Stindl toch nog terug in de wedstrijd in de 82ste minuut. In de slotfase overleefde Dortmund nog enkele hachelijke momenten, maar dat zal de formatie van Jürgen Klopp niet deren. De ploeg heeft na drie teleurstellende duels eindelijk weer eens gewonnen.

Werder Bremen en promovendus 1. FC Köln deelden de punten vanmiddag in Keulen: 1-1. SC Freiburg boekte een zeer belangrijke overwinning op FC Augsburg. Het werd 2-0 voor de laagvlieger, beide treffers vielen na de pauze. SC Paderborn en 1899 Hoffenheim kwamen in een matig duel niet tot scoren: 0-0.