Celtic wint, scorende Zeefuik op drempel van titel

21 maart 2015, 17:54

Mede door een doelpunt van John Guidetti heeft Celtic zaterdag een ruime thuiszege geboekt op Dundee United. De regerend kampioen van Schotland zegevierde op het eigen Celtic Park met 3-0 over subtopper Dundee United.

Guidetti kwam in de 33ste minuut op het scoreformulier. De Zweedse oud-Feyenoorder joeg de bal van buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek en tekende daarmee voor de 2-0. Gary Mackay-Steven had ruim een kwartier eerder de score geopend, Jason Denayer tekende op slag van rust voor de 3-0.

Celtic, waar Virgil van Dijk een basisplaats had, komt door de winst op 66 punten. Het heeft nu een voorsprong van vijf punten op nummer twee Aberdeen, dat eerder op de dag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij Dundee FC. Celtic speelde bovendien een duel minder dan de achtervolger uit Aberdeen.

Een divisie lager staat Hearts op de drempel van het kampioenschap na een 0-3 zege bij Falkirk. Als stadgenoot en nummer twee van het klassement Hibernian zondag thuis niet wint van Rangers FC, derde op de ranglijst, dan is de terugkeer in de Schotse Premier League van de formatie uit hoofdstad Edinburgh een feit. Género Zeefuik maakte één van de goals voor Hearts op visite bij Falkirk. De huurling van FC Groningen heeft al negen keer gescoord in Schotland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen