Arsenal bibbert naar winst, Vorm en Koeman juichen ook

21 maart 2015, 18:23   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 18:48

Ondanks een goede eerste helft heeft Arsenal met veel moeite drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen Newcastle United: 1-2. Door het vroeg geblesseerd uitvallen van keeper Hugo Lloris maakte Michel Vorm zijn debuut voor Tottenham Hotspur in de Premier League. De voormalige sluitpost van FC Utrecht werd thuis tegen Leicester City drie keer gepasseerd, maar toch werd er met 4-3 gewonnen. Het Southampton van manager Ronald Koeman was op het eigen St. Mary's met 2-0 te sterk voor Burnley FC.

Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal in de uitwedstrijd tegen Newcastle United. Door twee goals van Olivier Giroud in een tijdsbestek van vier minuten stonden de Londenaren bij de pauze met 0-2 voor op St. James' Park. De Franse aanvaller opende in de 24ste minuut de score door een inzet van Danny Welbeck te verlengen. Even later scoorde Giroud uit een corner van Santi Cazorla, uit stand, met het hoofd de 0-2.

Moussa Sissoko bracht Newcastle United na drie minuten in de tweede helft terug in de partij. Met Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis ging de thuisclub vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Daarvoor kreeg het ook mogelijkheden, maar Arsenal bleef overeind. De equipe van manager Arsene Wenger haakt door de winst weer aan bij nummer twee Manchester City, dat eerder op de dag met 3-0 won van West Bromwich Albion. Het gat is één punt. Arsenal heeft een voorsprong van vier punten op nummer vier Manchester United, maar de ploeg van Louis van Gaal komt zondag nog in actie. Het gaat op visite bij Liverpool.

Liverpool is de nummer vijf van het klassement en Southampton en Tottenham Hotspur zetten bij die club de druk er vol op voor de kraker tegen Manchester United, door allebei hun achterstand op The Reds te verkleinen tot één punt. Southampton deed dat met een 2-0 thuiszege op laagvlieger Burnley FC. Shane Long en Jason Shackell (eigen goal) scoorden voor de formatie van manager Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester hield Eljero Elia op de bank, net als Filip Djuricic en Maya Yoshida. Toby Alderweireld, Dusan Tadic en Graziano Pellè hadden wel een basisplaats bij The Saints. Koeman moest al vroeg in de wedstrijd een keeperswissel doorvoeren: Fraser Forster raakte geblesseerd bij het uittrappen.

Ook bij Tottenham Hotspur, thuis tegen hekkensluiter Leicester City, haakte al vroeg in de wedstrijd de doelman af. Hugo Lloris liep een blessure op bij een botsing met Jamie Vardy en dat betekende het Premier League-debuut van Michel Vorm bij The Spurs. De Utrechter pakte met zijn team drie punten, al ging het niet makkelijk. Door twee goals van Harry Kane stond Tottenham wel al binnen dertien minuten met 2-0 voor, maar die voorsprong werd weer uit handen gegeven. Uit een strafschop voltooide Kane in de 64ste minuut zijn hattrick, waarmee het tevens 3-2 werd. Door een eigen doelpunt van Jeffrey Schlupp in de 85ste minuut leek het beslist, maar Leicester kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd via David Nugent  terug tot 4-3. Verder liet Tottenham de bezoekers echter niet komen.

Zonder de geblesseerde Ron Vlaar maar met Leandro Bacuna in de basis ging Aston Villa thuis onderuit tegen Swansea City (0-1), Erik Pieters boog op eigen veld met Stoke City met 1-2 voor Crystal Palace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen