Vitesse wint gemakkelijk en drukt Go Ahead dieper in de put

21 maart 2015, 20:25   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 22:23

Vitesse is voor de negende keer op rij ongeslagen gebleven in de Eredivisie. Door doelpunten van Zakaria Labyad en Marko Vejinovic wonnen de Arnhemmers vanavond (zaterdag) in de Adelaarshorst met 2-0 van Go Ahead Eagles.

De reeks van Vitesse na de winterstop was voor het duel met Go Ahead al indrukwekkend. De Arnhemmers behaalden in de acht wedstrijden na de rustperiode net zoveel punten als in de hele eerste seizoenshelft. De ploeg van trainer Peter Bosz speelde al het hele seizoen goed voetbal en koppelde dat de laatste wedstrijden ook nog eens aan het binnenhalen van punten.

De eerste helft was daarna een vermakelijk schouwspel. Vitesse was sterker en had verder voor kunnen komen via Oliynik en Bertrand Traoré. Maar ook Marnix Kolder kreeg een grote kans en zag Eloy Room fantastisch redden. Gescoord werd er niet meer, ruststand: 1-0.

rook Adelaarshorst

rook Adelaarshorst

Go Ahead was daarna gebroken en kon het Vitesse geen moment moeilijk maken. De ploeg van trainer Foeke Booy staat na een slechte reeks zeventiende en heeft bovendien geen makkelijk programma de komende weken. Vitesse is juist aan een ijzersterke reeks bezig en staat nu vijfde met evenveel punten als nummer vier AZ. Vitesse is met die stand nog volop in de race voor een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen