Bayer Leverkusen slaat aanval van Schalke 04 af

21 maart 2015, 21:01

In de Duitse Bundesliga heeft Bayer Leverkusen in de strijd om Champions League-deelname uitstekende zaken gedaan met een overwinning op concurrent Schalke 04. De ploeg van coach Roger Schmidt zegevierde zaterdag in Gelsenkirchen met 0-1 over Die Königsblauen

Op de overwinning van Bayer Leverkusen viel weinig af te dingen. Schalke 04 zat geen moment in de wedstrijd en wist zelden voor gevaar te zorgen. Ook Klaas-Jan Huntelaar niet, de Nederlandse aanvaller speelde de volledige wedstrijd maar werd goed onder controle gehouden door de verdedigers van Bayer Leverkusen.

Uiteindelijk bleek een doelpunt van Karim Bellarabi in de 35ste minuut voldoende voor Bayer Leverkusen om de drie punten mee naar huis te nemen. De aanvaller in vorm schoot de bal uit een moeilijke hoek met rechts in het doel, terwijl een voorzet waarschijnlijker leek.

Bayer Leverkusen komt door de overwinning op 45 punten en klimt daarmee naar de derde plaats. Borussia Mönchengladbach, dat 44 punten heeft, kan zondag weer passeren. De equipe van Roel Brouwers moet wel op visite bij koploper Bayern München. Schalke 04 blijft met 39 punten op de vijfde plaats steken. De top-drie van Duitsland kwalificeert zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier speelt een voorronde. De nummer vijf moet genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen