Advocaat teleurgesteld, maar ziet aanknopingspunten

21 maart 2015, 20:57

Dick Advocaat stond na zijn debuutwedstrijd als manager van Sunderland met gemengde gevoelens de pers te woord. De Haagse oefenmeester baalde van de zure nederlaag bij West Ham United, maar zag ook voldoende aanknopingspunten voor de rest van het seizoen.

Advocaat en Sunderland leken met 0-0 gelijk te gaan spelen bij West Ham, maar door een goal van Diafra Sakho in de 88ste minuut werd met 1-0 verloren. "Dit is heel teleurstellend, maar we hebben alles gegeven om minimaal een punt te pakken", zei Advocaat na afloop tegen FOX Sports. "Er waren aan beide kanten weinig kansen, maar we hebben genoeg mogelijkheden gehad om het uit te spelen."

Aan de 1-0 van Sakho ging een mogelijke overtreding van Mark Noble vooraf, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Dit tot ergernis van Advocaat. "Bij ons zou ervoor gefloten worden, dit was honderd procent een vrije trap", foeterde de voormalig Oranje-bondscoach. "Maar de organisatie stond goed en we hebben hard gewerkt.  Hier kunnen we meer verder. Het belangrijkste is dat je hard blijft werken, dan komen de punten vanzelf."

"We hebben als team gespeeld, dus daar kunnen we mee verder. Tactisch kan het natuurlijk nog beter, maar dat is een kwestie van tijd", vervolgde Advocaat. "We zijn pas drie dagen bezig. Ik ben blij met de interlandperiode, want daardoor hebben we iets meer tijd om te kijken hoe we willen spelen. Ik ben ervan overtuigend dat we erin blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen