Heerenveen drukt Heracles richting de degradatiezone

21 maart 2015, 22:04   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 23:07

Heracles moest vanavond in eigen stadion winnen om op de ranglijst enigszins omhoog te kunnen kijken, maar tegenstander SC Heerenveen wilde hier niet aan mee werken. Heracles had bij een 1-1 stand in de eerste helft even hoop op een goed resultaat, maar die vervloog toen Heerenveen op stoom kwam. De bezoekers wonnen in het Polman Stadion afgetekend met 1-4, waardoor Heracles nabij de degradatiezone blijft acteren.

Heracles bevond zich voorafgaand aan deze ontmoeting met 25 punten op de 15e plaats nog altijd in gevaarlijk gebied. De ploeg was weliswaar met 8 punten uit de laatste 5 wedstrijden bezig aan een redelijke reeks, maar wist nog altijd geen afstand te nemen van haar onderste belagers. NAC kwam gisteren door de overwinning op Utrecht op gelijke hoogte, en mocht Go Ahead vanavond winnen dan zouden de Heraclieden weer naar de degradatiezone verhuizen.

Heracles bleef na de tegentreffer moeite houden met het spel van de bezoekers, die gauw druk zetten bij vijandelijk balbezit. Maar ook aan Heerenveenkant ontbrak het bij sommige spelers aan scherpte. Dit bewees Otigba, die in de 15e minuut net als Vuji?evi? opvallend in de fout ging door achterin de bal slordig weg te werken. Het leder belandde vervolgens voor de voeten van de gelukkige Bruns die oog in oog met Nordfeldt niet faalde (1-1).

Heracles zakte vervolgens voetballend steeds verder weg en gaf Heerenveen de ruimte om kansen te creëren. Daar maakte de ploeg dankbaar gebruik van. Larsson ontpopte zich tot spelmaker aan de linkerkant en bracht de bal na 74 minuten spelen via diezelfde flank bij Uth. De Duitser verloor weliswaar de bal, maar uit een scrimmage wist Slagveer de 1-3 tegen de touwen te schieten. Dit bleek de nekslag te zijn voor de ploeg waar zichtbaar de onrust in sloop.

Heracles probeerde aanvallend wat terug te doen maar liet daardoor achterin gaten vallen. Tien minuten voor tijd was het wederom Larsson die zijn aanvallende intenties tentoonstelde. Hij rende het middenveld over en stak de bal richting Uth, die de bal simpel langs Castro wist te tikken (1-4). Doordat Go Ahead vanavond ook verloor, blijft Heracles door deze nederlaag staan op plek vijftien, één positie boven de play-off plaatsen voor degradatie. Heerenveen verstevigt met de behaalde drie punten vooralsnog plek zeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen