Matig Willem II dompelt Dordrecht verder in de problemen

21 maart 2015, 21:52   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 22:54

Willem II heeft de punten thuis gehouden tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Het speelde echter matig en was zeer slordig, maar wist toch op een effectieve manier de overwinning naar zich toe te trekken. De grote man was Ben Sahar, hij tekende voor beide goals van de thuisploeg: 2-1.

Willem II beleeft een uitstekend seizoen, zonder twijfel boven verwachting. Het elftal van Jurgen Streppel ging voorafgaand aan de wedstrijd tegen Dordrecht zelfs op jacht naar het linker rijtje van de ranglijst. Toch loopt het de laatste weken weer wat minder bij Willem II. De Tricolores wisten slechts één van hun laatste vijf competitiewedstrijden te winnen. De ploeg creëert vrijwel wekelijks veel mogelijkheden, maar is vaak nog niet effectief en dodelijk genoeg voorin. Onder andere tegen Ajax (1-1) en FC Twente (2-2) vergaten de Brabanders zichzelf te belonen, gezien het aantal kansen.

Maar het werd nog even spannend, toen invaller Anthony Biekman plotseling iets terugdeed namens de hekkensluiter. Willem II leek er te makkelijk over te denken, eigenlijk al vanaf het beginsignaal van Björn Kuipers. De thuisploeg ging laconiek met de kansen om en gaf de bezoekers onnodig nog hoop. Biekman mikte de bal via een stuit in de korte hoek en bracht de spanning terug. Uiteindelijk was het te laat voor FC Dordrecht, dat niet meer terug lijkt te kunnen komen in de Eredivisie. Degradatie loert. Willem II doet goede zaken en bereikt voor nu in ieder geval het linker rijtje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen