'Go Ahead Eagles neemt per direct afscheid van Booy'

22 maart 2015, 13:19   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 15:21

Go Ahead Eagles heeft trainer Foeke Booy met onmiddellijke ingang de laan uitgestuurd. Dat meldt Voetbal International. Het bestuur van de Deventerse club constateerde zaterdag na de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Vitesse dat er te weinig draagvlak onder de spelers was om de samenwerking voort te zetten.

Het ontslag van Booy komt niet als een donderslag bij heldere hemel. De trainer stond de afgelopen weken al flink onder druk. De laatste vijf wedstrijden werden door de Eagles verloren en er waren bovendien geluiden van kritiek te horen vanuit de spelersgroep. Booy kondigde onlangs aan na het seizoen uit Deventer te vertrekken, wat de spanningen al behoorlijk deed toenemen.

Vorig seizoen werd Booy nog verrassend dertiende in de Eredivisie, maar dit seizoen heeft Go Ahead het een stuk lastiger. Het staat op de zeventiende plaats, waardoor het na het seizoen waarschijnlijk veroordeeld zal zijn tot het spelen van nacompetitie. De nederlaag van vorige week tegen NAC Breda (1-0) was een hele dure in de strijd tegen degradatie.

Zaterdagavond verzamelden woedende Eagles-fan zich voor de poorten van De Adelaarshorst, om hun onvrede over de teleurstellende prestaties kenbaar te maken. Ze eisten het vertrek van de coach en hebben nu dus hun gelijk gekregen. Zodoende komt er na 66 wedstrijden in de dug-out van Go Ahead een einde aan het dienstverband van Booy in Deventer.

Assistent-coach Dennis Demmers zal samen met Michel Boerebach het seizoen afmaken. Clubiconen als Henk ten Cate gaan de trainers van advies voorzien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen