Rutten: "Chapeu voor Achahbar, hij beloont zichzelf"

22 maart 2015, 17:39

"Chapeau", was zondagmiddag de eerste reactie van Fred Rutten op het optreden van Anass Achahbar. De trainer van Feyenoord was onder de indruk van de twee treffers die de kleine aanvaller tegen koploper PSV maakte. De spits speelde een glansrol in de fraaie 2-1 overwinning op koploper PSV.

Vorig seizoen werd Achahbar te licht bevonden door de Duitse tweedeklasser Arminia Bielefeld, na stal hij met twee magnifieke doelpunten de show tegen PSV. "Anass heeft vanaf dag één na de winterstop op de deur geklopt", zegt Rutten op de website van zijn werkgever over de spits. "Vorige week (tegen Dordrecht, red.) was hij beslissend voor ons en vandaag was hij dat weer. Het is heel mooi hoe hij zichzelf heeft beloond."

Op de persconferentie kreeg Rutten van een van de journalisten de felicitaties voor het opstellen van Achahbar. "Maar spelers stellen uiteindelijk zichzelf op", antwoordde Rutten. "Je hoort soms dat een speler het vertrouwen moet krijgen van een trainer, maar ik zie het juist andersom. Een speler moet het vertrouwen géven aan de trainer. Dat heeft Anass in de afgelopen periode gedaan", legt de Feyenoord-coach uit.

Rutten ziet Achahbar met de dag groeien. "Hij ontwikkelt zich goed. In Nederland wordt er vaak gekeken naar wat een speler niet kan, terwijl je zeker bij Anass juist moet kijken naar wat hij wél kan. Hij is een speler die goals kan maken - dat heeft hij in de jeugd altijd bewezen -  en die heel balvast is. Zo'n speler kunnen wij goed gebruiken, daarom zijn we met hem aan de slag gegaan."

De coach is zeer te spreken over het optreden van zijn team tegen PSV. "We hebben voetballend gezien niet onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, maar er was veel bereidheid om voor elkaar te vechten", besluit Rutten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen