Oude vriend zit Rekik dwars: "Als ik het iemand gun..."

22 maart 2015, 18:10

Jarenlang waren Karim Rekik en Anass Achahbar goede vrienden. 'Broertjes', noemt de spits van Feyenoord het zelfs. De twee waren allebei woonachtig in Den Haag en reisden dagelijks samen naar Feyenoord, waar ze in de jeugdopleiding speelden. Na het vertrek van Rekik naar Manchester City scheidden hun wegen, maar zondag kwamen ze weer samen. In de Kuip, waar Feyenoord met 2-1 van PSV won. Uitgerekend Achahbar tekende voor beide Rotterdamse doelpunten.

Na het laatste fluitsignaal kreeg Achahbar een dikke knuffel van Rekik, zijn oude maat. "Ik heb negen jaar met hem gespeeld", zegt Rekik tegen onder meer FCUpdate.nl over zijn bijzondere relatie met de Feyenoord-spits. "We zaten elke dag in dezelfde trein van Den Haag naar Rotterdam. Of ik blij voor hem ben dat hij vandaag twee keer scoort? Nou ja. Laat ik het zo zeggen: als ik het iemand gun om tegen ons te scoren, dan is hij het."

Maar veel liever had de 20-jarige Rekik natuurlijk zelf de punten gepakt, zeker in de Kuip. "Ik ken veel spelers goed, heb jaren met ze gespeeld in de jeugd. Dan wil je zo'n wedstrijd, in Rotterdam, heel graag winnen."

Door de nederlaag dreigt de strijd om de titel in de Eredivisie, die al lang beslist leek, toch weer een beetje spannend te worden. "Maar we moeten nu niet ineens in paniek raken", vindt Rekik. "De volgende wedstrijd is uit bij FC Twente, die moeten we gewoon winnen. Daarna spelen we tegen PEC Zwolle, dan geldt hetzelfde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen