Ajax loopt in door minimale overwinning op ADO

22 maart 2015, 19:44   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 20:02

Ajax heeft zondagmiddag de wrange nasmaak van de uitschakeling in de Europa League enigszins kunnen wegspoelen. In een matig gevulde ArenA was Ajax grote delen van de wedstrijd inspiratieloos, maar werd ADO Den Haag in de slotfase toch over de knie gelegd. Een late kopgoal van Davy Klaassen zorgde voor een 1-0 eindstand. Door de drie punten komt Ajax iets dichterbij PSV, dat eerder vandaag verloor van Feyenoord.

Het was even slikken voor Frank de Boer en zijn ploeg, donderdagavond. De 2-1 winst op Djnepr was niet genoeg voor de volgende ronde en dat betekende de zoveelste tegenslag voor de Amsterdammers in Europees verband. Ook in de competitie valt dit jaar nog weinig eer te behalen, want de tweede plek lijkt het hoogst haalbare.

ADO voetbalde rustig mee en kon zo nu en dan een prikje uitdelen. Na goed jagen van Iakovenko kreeg Eduardo veel ruimte. Hij zag de totaal vrijstaande Michiel Kramer over het hoofd en besloot te schieten. Zijn poging ging net naast.

In de tweede helft verging het de Amsterdammers niet veel beter en begon de uitploeg langzaamaan meer te geloven in een stunt. Uit een corner kreeg Kramer een goede kopkans, maar zijn bal belandde naast. Het Ajax-publiek reageerde met een striemend fluitconcert.

Tot het laatste moment was Ajax niet zeker van de overwinning, en moest Cillessen nog een aantal keer redding brengen. De bal ging er niet meer in, waardoor Ajax een moeizame overwinning behaalde op ADO. Door het verlies van PSV komt Ajax wat dichterbij de koploper. Het verschil bedraagt echter nog altijd acht punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen