Chelsea ondanks bliksemstart moeizaam langs Hull

22 maart 2015, 19:08   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 20:15

Op basis van de eerste tien minuten zag het er niet naar uit dat Chelsea problemen zou ondervinden in de uitwedstrijd tegen Hull City, maar achteraf kan gesteld worden dat de Premier League-koploper wel degelijk diep moest gaan om drie punten te pakken: 2-3.

Binnen tien minuten leidde Chelsea al met 0-2 in het Kingston Communications Stadium in Hull. Eden Hazard kreeg in de tweede minuut van de Hull-verdedigers alle ruimte om van afstand te schieten en die mogelijkheid liet de Belg niet onbenut (0-1). Zeven minuten later verdubbelde Diego Costa met een schot in de verre hoek de marge voor Chelsea (0-2).

Even daarvoor was Hull City via Abel Hernández dicht bij de gelijkmaker geweest. De aanvaller uit Uruguay kwam oog-in-oog met Chelsea-keeper Thibaut Courtois te staan, maar de Belg kwam knap als winnaar uit de strijd. In de 28ste minuut sloeg Courtois juist een flater, waarvan Hernandez profiteerde. De sluitpost liet de bal van zijn voet springen en dat werd hard afgestraft. Daarmee zorgde Hernandez voor de 2-2, want een minuut eerder had Ahmed El Mohamady al de aansluitingstreffer op het scorebord gebracht. De credits voor dat doelpunt gingen grotendeels naar Andrew Robertson, na een mooie actie van hem op de linkerflank en dito voorzet.

Gezien het speldbeeld was de 2-2 ruststand terecht. In de tweede helft nam de druk van Chelsea wel toe, maar het was niet zo dat de manschappen van manager José Mourinho kans op kans stapelden. Na ruim een uur spelen was Hull zelfs dicht bij een 3-2 voorsprong. De thuisploeg mocht in één aanval drie keer schieten, maar Courtois bracht telkens redding.

Diens collega aan de andere kant Allan McGregor ging in de 77ste minuut in de fout. De Schot liet een houdbaar schot van Loïc Rémy, die pas één minuut in het veld stond, door de benen glippen en daarmee werd de eindstand bepaald op 2-3 voor Chelsea. De Londenaren vergroten met de overwinning hun voorsprong op nummer twee Manchester City weer tot zes punten. Chelsea speelde bovendien een duel minder dan de regerend kampioen van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen