Bayern verliest Robben bij thuisnederlaag tegen 'BMG'

22 maart 2015, 19:39   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 21:08

Aan de uitstekende serie van Bayern München in thuiswedstrijden in de Duitse Bundesliga is een einde gekomen. Borussia Mönchengladbach zegevierde zondag met 0-2 in de Allianz Arena. Bayern kreeg met het uitvallen van Arjen Robben bovendien nóg een domper te verwerken. De Oranje-international moest al in de eerste helft naar de kant met een heupblessure.

In de 24ste minuut kwam Robben bij een duel verkeerd terecht en verder spelen bleek niet mogelijk. De aanvaller werd afgelost door Thomas Müller. Bayern München had tot dat moment nog maar weinig te duchten gehad van Borussia Mönchengladbach, maar na een half uur spelen werd het wel 0-1. Bij een inworp van de bezoekers stond het achterin niet goed bij de thuisclub. Zodoende had Patrick Herrmann alle ruimte om een goede voorzet af te leveren op de eveneens ongedekte Raffael en die scoorde, met dank aan Manuel Neuer. De doorgaans zo betrouwbare keeper van Bayern liet de inzet van de Braziliaan door zijn handen glippen.

Bayern had gedurende de wedstrijd wel veel de bal, maar kwam maar mondjesmaat tot uitgespeelde kansen. In de zeventigste minuut was Mönchengladbach zelfs dicht bij de 0-2, André Hahn raakte de paal. Zeven minuten later zorgde Raffael met zijn tweede van de avond alsnog voor de beslissing. Ook dit schot van de Zuid-Amerikaan leek houdbaar, maar Neuer liet zich wederom verrassen. In het daaropvolgende kwartier hing de 0-3 meer in de lucht dan een Houdini-act van de thuisploeg, maar meer schade bleef Bayern bespaard.

Zodoende verloor Bayern voor het eerst sinds veertien wedstrijden weer eens in eigen huis in de Bundesliga. De laatste bezoekende club die drie punten pakte in de Allianz Arena was Borussia Dortmund, medio april vorig jaar. Van de daaropvolgende veertien thuisduels won Bayern er dertien en speelde het er één gelijk, begin februari tegen Schalke 04.

Ondanks het verlies staat Bayern nog altijd stevig bovenaan in de Bundesliga. De voorsprong op nummer twee VfL Wolfsburg bedraagt tien punten. De noorderlingen speelden eerder op de dag, met Bas Dost op de bank, met 1-1 gelijk bij FSV Mainz 05. Mönchengladbach neemt door de winst de derde plaats over van Bayer Leverkusen, dat zaterdag met 0-1 won bij Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen