Refaelov beslist Belgische bekerfinale met fraaie volley

22 maart 2015, 20:40

De eerste prijs in wat een heel mooi seizoen kan worden is binnen voor Club Brugge. De ploeg van voormalig FC Twente-coach Michel Preud'homme schreef zondag de Beker van België op haar naam, door Anderlecht in de finale in Brussel met 2-1 te verslaan. Lior Refaelov zorgde in blessuretijd met een heerlijke volley voor de beslissing.

Daarmee heeft Club Brugge haar eerste eremetaal sinds het seizoen 2006/2007 binnen. Destijds werd ook de nationale beker in de wacht gesleept, de laatste landstitel dateert van het seizoen 2004/2005. Mogelijk volgt er later dit voorjaar nog meer zilverwerk voor blauw-zwart. Het team begint als koploper aan de play-offs om de landstitel in de Pro League en daarnaast zit het nog in de Europa League. In de kwartfinale stuit het op Ajax-kwelgeest Dnjepr.

De aftrap van de Belgische bekerfinale stond gepland voor 18.00 uur, maar werd met een half uur uitgesteld vanwege de verkeersdrukte rond het stadion. Club Brugge ging het beste om met de vertraging, de manschappen van Preud'homme kwamen al binnen twaalf minuten op 1-0. Tom De Sutter promoveerde een vrije trap van Lior Refaelov tot doelpunt.

Anderlecht probeerde daarna het initiatief over te nemen, maar Club Brugge had haar zaakjes achterin goed voor elkaar. Ruud Vormer had een basisplaats gekregen van Preud'homme, Stefano Denswil was afwezig. Bram Nuytinck bleef op de bank bij Anderlecht, dat na de doelwissel steeds meer druk op het Brugse doel zette. Dat resulteerde evenwel pas in de 89ste minuut in de gelijkmaker van Aleksandar Mitrovic, desondanks zat een verlenging er niet in voor paars-wit. Refaelov zorgde twee minuten later met een schitterende volley voor de beslissing in het voordeel van Club Brugge.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen