Roma wint weer eens en blijft stadgenoot Lazio voor

22 maart 2015, 22:43   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 23:58

Na vijf wedstrijden waarin slechts vier punten werden gepakt heeft AS Roma weer eens een driepunter gescoord in de Serie A. De kwakkelende ploeg van coach Rudi Garcia, die donderdag in de Europa League werd uitgeschakeld door Fiorentina, won zondag met 0-1 bij laagvlieger AC Cesena en sloeg daarmee een aanval van stadgenoot Lazio op de tweede plaats af. I Biancocelesti zegevierden voor eigen publiek met 2-0 over Hellas Verona.

Van de laatste tien duels in de Serie A wist AS Roma er slechts één te winnen, waardoor de tweede plaats ineens niet meer zo stevig in handen was als een paar maanden geleden. De nummer twee plaatst zich aan het einde van het seizoen rechtstreeks voor de Champions League, terwijl de nummer drie een voorronde moet spelen. Bij het ingaan van de interlandbreak is de tweede plaats in elk geval nog in het bezit van AS Roma. I Giallorossi hadden op het kunstgras van Cesena aan één goal van Daniele de Rossi op slag van rust voldoende om het verschil te maken.

AS Roma heeft een voorsprong van één punt, 53 om 52, op Lazio. De stadgenoot pakte eveneens drie punten. Met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de bank werd Hellas Verona in het eigen Stadio Olimpico met 2-0 verslagen, door goals van Felipe Anderson en Antonio Candreva in de eerste helft. Laatstgenoemde scoorde met een fenomenale vrije trap. Juventus gaat met 67 punten onbedreigd aan kop in Italië. De titelverdediger won eerder op de dag met 1-0 van Genoa.

Sampdoria nam met een 1-0 thuiszege op Internazionale de vierde plaats over. De equipe uit Genua ging Napoli en Fiorentina voorbij. Die teams speelden gelijk tegen respectievelijk Atalanta Bergamo (1-1) en Udinese (2-2). Sampdoria heeft nu 48 punten, Napoli 47 en Fiorentina 46.

Eder bezorgde Sampdoria met een treffer in de 65ste minuut de winst op Inter, terwijl Duvan Zapata pas in de slotminuut een punt uit het vuur sleepte voor Napoli in het thuisduel met laagvlieger Atalanta. Door een rode kaart van Alejandro Gómez (twee keer geel) moesten de bezoekers uit Bergamo in de 55ste minuut verder met tien man, maar toch kwamen ze in de 72ste minuut via Mauricio Pinilla op 0-1. Fiorentina keek op bezoek bij Udinese bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar Mario Gomez boog deze in de tweede helft met twee snelle doelpunten om in een 1-2 voorsprong voor de equipe uit Florence. Panagiotis Kone legde na ruim een uur de eindscore vast op 2-2 in Friuli.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!