Barcelona klopt Real en slaat gat van vier punten

22 maart 2015, 22:53   Bijgewerkt: 23 maart 2015, 00:08

Koploper FC Barcelona heeft de voorsprong op nummer twee Real Madrid in La Liga vergroot tot vier punten, door zondag in het eigen Camp Nou de Clásico met 2-1 te winnen. Luis Suarez kroonde zich met een doelpunt in de 56ste minuut tot matchwinner in de boeiende clash tussen de twee voetbalgrootmachten.

Helemaal verdiend was de overwinning van FC Barcelona op aartsrivaal Real Madrid misschien niet, aangezien de bezoekers uit de Spaanse hoofdstad in grote delen van de kraker het betere van het spel hadden. Zij waren in de openingsfase ook het dichtst bij de 0-1. Cristiano Ronaldo nam het Barça-doel vanuit een moeilijke hoek onder vuur en raakte de lat.

Real drukte meteen door een leek voor rust ook op 1-2 te komen. In de veertigste minuut werd een doelpunt van Gareth Bale echter afgekeurd vanwege buitenspel. Dat stond de Welshman echter niet, maar Ronaldo wel. Laatstgenoemde dwong Barça-keeper Claudio Bravo even later met een afstandsknal tot een moeizame redding. De Chileense sluitpost wist het leder nog net over de lat te tikken.

De 2-1 kwam hard aan bij Real, want daarna creëerde het nog maar mondjesmaat kansen. Het was zelfs Barcelona dat enkele keren dicht bij de 3-1 was. Zo schoot Neymar vanaf de rand van het penaltygebied over, terwijl hij beter had kunnen passen op Suarez. Real kreeg nog wel een kans op de gelijkmaker, maar Bravo redde op een van richting veranderd schot van Benzema.