Van Praag op UEFA-congres: "Mooie mogelijkheid"

23 maart 2015, 07:48

Voor Michael van Praag zijn er belangrijke dagen aangebroken. De kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA is in Wenen, waar hij in het kader van zijn verkiezingscampagne spreektijd krijgt op een congres van de UEFA. De voorzitter van de KNVB heeft het doel om stemmen te vergaren voor zijn kandidatuur in de presidentsverkiezing van de wereldvoetbalbond.

Tot 29 mei, als de verkiezing plaatsvindt, strijdt Van Praag met de huidige voorzitter Sepp Blatter en de andere tegenkandidaten Luis Figo en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hoessein om het voorzitterschap van de FIFA. Het is een kwestie van zo veel mogelijk stemmen verzamelen bij verschillende nationale voetbalbonden. Om met meerdere bonden tegelijk in contact te komen, verschijnt Van Praag op de bijeenkomsten van confederaties. Eerst al bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol in Paragua, nu dus bij de UEFA in Oostenrijk.

Van Praag zal volop gaan lobbyen in Wenen. "Ik zal al mijn Europese collega's gaan zien en daar zal ik ook absoluut mee gaan praten", zegt de FIFA-kandidaat tegen de NOS. Hij is eerst aanwezig bij een UEFA-vergadering, dinsdag staat het congres gepland. Daar zijn 54 Europese bonden present, waaronder KNVB-directeur Bert van Oostveen, campagneleider van Van Praag, en bestuurssecretaris Mark Boetekees.

"Elke kandidaat krijgt de mogelijkheid om het congres toe te spreken", aldus Van Praag. "Dat is natuurlijk heel mooi. Blatter heeft besloten daar geen gebruik van te maken. Hij komt als FIFA-voorzitter", besluit de KNVB-preses.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen