Kazim: "Vermeer verdient het om bij Oranje te spelen"

23 maart 2015, 07:59

Colin Kazim-Richards was zelf nog niet fit genoeg om in de thuiswedstrijd tegen PSV (2-1 winst) in de basisopstelling te starten. Hij zag dat zijn vervanger Anass Achahbar de show stal met twee formidabele treffers en zich daarmee tot man van de wedstrijd kroonde in de topper in de Eredivisie. Kazim-Richards gunt het zijn vervanger en kijkt uit naar de interland van Turkije tegen Oranje.

"Dit was een geweldige overwinning en als je het mij vraagt dik verdiend", zegt Kazim-Richardsin het Algemeen Dagblad over de gewonnen topper. "Achahbar zal in alle kranten staan. En terecht. Maar hebben jullie Jordy Clasie gezien? En ons centrale duo Sven van Beek en Terence Kongolo?", aldus de herstelde aanvaller, die tegen PSV als invaller binnen de lijnen kwam.

Kazim-Richards is op tijd klaargestoomd om zich weer eens te melden bij de nationale ploeg van Turkije. Daar was hij 2,5 jaar afwezig. "En dan spelen we ook nog tegen Nederland", stelt de Feyenoorder. "Het is voor ons heel apart, we spelen tegen Nederland maar niet tegen de koploper in de poule. Ik heb tegen Clasie en Vermeer al gezegd dat ze mij met rust moeten laten deze week."

"Als ik het voor het zeggen had, zou Vermeer trouwens keepen", geeft de spits aan. Hij zegt dat zijn mening niets te maken heeft met het feit dat hij dit seizoen tot twee keer toe in de clinch lag met Ajax- en Oranje-doelman Jasper Cillessen. "Nee hoor, ik vind gewoon dat Kenneth het verdient om deze interland spelen", besluit Kazim-Richards.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen