Luis Enrique geniet van 'indrukwekkende' Suarez

23 maart 2015, 08:54

FC Barcelona heeft zondagavond een belangrijke slag geslagen in de Primera División, door El Clásico tegen Real Madrid in het eigen Camp Nou met 2-1 te winnen. De Catalanen gaan door de belangrijke overwinning met een marge van vier aan de leiding in de Spaanse competitie. Luis Suarez kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner in de wedstrijd van het jaar in Spanje. Hij kreeg na afloop de complimenten van trainer Luis Enrique.

Suarez werd afgelopen zomer voor maar liefst 81 miljoen euro overgenomen van Liverpool, maar Luis Enrique vindt dat de Uruguayaanse aanvaller deze transfersom al terugbetaald heeft met zijn prestaties. "Zijn doelpunt laat precies zien waarom we deze prijs voor hem betaald hebben", zei de keuzeheer van Barça. "Het was indrukwekkend. Maar hij is ook van grote waarde met zijn houding en werklust. Hij kan het verschil maken."

"Real Madrid kan meedoen om alle prijzen en heeft hetzelfde niveau als wij, maar we hebben deze overwinning verdiend", vindt Luis Enrique. "Deze zege smaakt heel goed, we hebben het namelijk zeer lastig gehad tijdens de wedstrijd. Ik ben zeer blij met dit succes, maar er zijn nog tien zeer belangrijke wedstrijden te gaan en iedereen kan nog averij oplopen. We staan in ieder geval bovenaan en daar ben ik zeer blij mee", besluit de Barça-coach.

Na de interlandonderbreking hervatten de Catalanen de competitie met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo, op 5 april.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen