Suarez held in Clásico: "Belangrijkste goal voor Barça"

23 maart 2015, 10:08

In zijn eerste Clásico had Luis Suarez nog moeite om zijn zenuwen in bedwang te houden, maar in zijn tweede optreden in de Spaanse kraker tussen FC Barcelona en Real Madrid was hij de grote man. In de tweede helft schoot hij de Catalanen naar een 2-1 zege op de titelconcurrent, die nu vier punten achter staat in de race om het kampioenschap.

Suarez lijkt met de week te groeien bij Barça. Hij staat op in grote wedstrijden, bijvoorbeeld ook in de uitwedstrijd tegen Manchester City (1-2 winst) in de Champions League, toen hij twee goals maakte. Het beslissen van de clash met Real Madrid is echter het mooiste succes tot dusver bij Barça voor de Uruguayaan. "Het is mijn belangrijkste doelpunt voor Barcelona tot nu toe. De goal krijgt extra lading vanwege de tegenstander", aldus de aanvaller.

Na afloop kreeg Suarez de complimenten van trainer Luis Enrique. Het doet hem goed, maar de oud-speler van FC Groningen en Ajax blijft kalm. "Er is nog een lange weg te gaan, het wordt nog zeer lastig in de competitie. We moeten het voordeel van het gat met Real Madrid uitbuiten. We moeten niet afzwakken, anders kan het zo weer omdraaien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen