Van Bronckhorst volgt Rutten op als coach van Feyenoord

23 maart 2015, 17:09   Bijgewerkt: 23 maart 2015, 17:32

Giovanni van Bronckhorst is per 1 juli de nieuwe hoofdcoach van Feyenoord. De 40-jarige oud-international van Oranje wordt de opvolger van Fred Rutten, die eerder deze maand al bekendmaakte dat hij komende zomer vertrekt uit de Kuip. Van Bronckhorst heeft met de Rotterdamse club overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar.

Van Bronckhorst is deze jaargang samen met Jean-Paul van Gastel al assistent-trainer bij Feyenoord. Laatstgenoemde blijft in deze functie actief en zal hiervoor binnenkort een nieuw, driejarig contract tekenen. Van Bronckhorst en Van Gastel waren tussen 2011 en 2014, onder Ronald Koeman, ook al assistent-coach bij de ploeg uit de havenstad.

"Dat ik uitgerekend bij de club waar ik ooit als F-pupil ben begonnen en na een lange carrière ben teruggekeerd nu hoofdtrainer word, vervult mij met trots en ik ben dan ook uitermate dankbaar voor het vertrouwen dat Feyenoord in mij heeft gesteld", zegt Van Bronckhorst op de officiële website van Feyenoord. "Als assistent-trainer heb ik veel geleerd van zowel Ronald Koeman als Fred Rutten. Voor mij wacht nu samen met Jean-Paul en mijn staf een fantastische volgende uitdaging, waar ik ontzettend naar uitkijk."

"Het is goed voor de club dat er nu duidelijkheid is richting volgend seizoen", vervolgt Van Bronckhorst. Hij benadrukt dat zijn benoeming niets verandert aan de huidige situatie binnen de technische staf. "In de resterende fase van dit seizoen zullen Jean-Paul en ik Fred Rutten met dezelfde inzet en toewijding assisteren als de afgelopen maanden het geval is. De focus ligt volledig op het goed afsluiten van dit seizoen, door met het hele team het maximale eruit te halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen