UEFA denkt nog niet aan politiek beladen EL-finale

23 maart 2015, 18:18

Rusland (Zenit St. Petersburg) en Oekraïne (Dnjepr en Dinamo Kiev) zijn samen nog met drie clubs actief in de Europa League, maar toch is de UEFA nog niet van plan af te wijken van de maatregel dat clubs uit deze landen niet tegen elkaar kunnen spelen. De Europese voetbalunie heeft deze beslissing vorig jaar om politieke redenen genomen.

Dit kan problemen opleveren, aangezien de Europa League inmiddels is aanbeland in de kwartfinales. Mochten Zenit, Dnjepr en Dinamo Kiev deze alle drie doorkomen, dan hoeft er in principe niet geloot te worden voor de halve finales. Deze zouden dan Zenit-Napoli/Wolfsburg en Dinamo Kiev-Dnjepr worden. Een Russisch-Oekraïense eindstrijd is in dat geval mogelijk, maar bij de UEFA is men daar nog niet mee bezig.

"We moeten eerst nog maar eens de kwartfinales spelen", zei secretaris-generaal Gianni Infantino maandag op een UEFA-bijeenkomst in Wenen tegen de NOS. "Maar op het moment blijft het zo dat Russische en Oekraïense clubs niet tegen elkaar kunnen spelen." Over een eventuele Russisch-Oekraïense finale: "In theorie zullen ze niet tegen elkaar spelen tot het Uitvoerend Comité anders besluit."

Zenit speelt in de kwartfinale tegen titelverdediger Sevilla FC, Dinamo Kiev en Dnjepr treffen respectievelijk Fiorentina en Club Brugge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen