Dost: "Het doet me heel erg goed dat ik er weer bij ben"

23 maart 2015, 23:45

"Wat ik bij VfL Wolfsburg heb gedaan wil ik doorzetten bij het Nederlands elftal. Ik ga anderhalve week alles geven", zei Bas Dost maandag tegen NU.nl bij aankomst in Noordwijk. Daar verzamelt de Oranje-selectie zich voor de komende interlands tegen Turkije (28 maart, EK-kwalificatie) en Spanje (31 maart, oefen). De spits scoorde dit kalenderjaar al dertien keer voor VfL Woflsburg en verdiende daarmee een uitnodiging van bondscoach Guus Hiddink.

Onder Louis van Gaal zat Dost wel eens bij de nationale selectie, maar tot een debuut kwam het niet. "Het doet me heel erg goed dat ik er weer bij ben en heb er zin in", aldus Dost. "Het heeft wel even geduurd, maar dat is logisch omdat ik lange tijd niets gepresteerd heb. Nu zit ik wel in een mooie periode, al vind ik het contrast qua aandacht wel heel erg groot met toen ik niet scoorde. Ik heb er nu een paar ballen ingeschoten, dat is alles. Het is allemaal misschien een beetje overdreven."

In de laatste wedstrijden kwam Dost overigens niet tot scoren. Zondag zat hij op de bank in het duel met FSV Mainz 05 (1-1), maar het één houdt geen verband met het ander. "Dat was omdat de trainer me rust wilde geven. Het zou ook wel een beetje gek zijn als je meteen gepasseerd wordt als je een paar wedstrijden niet scoort. Maar het liefst had ik wel gewoon gespeeld", besloot Dost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen