'Klap voor Robben: minstens zes weken buitenspel'

24 maart 2015, 07:53   Bijgewerkt: 24 maart 2015, 07:59

Een ferme dreun voor Arjen Robben en Bayern München. De vleugelaanvaller zal minstens zes weken niet te kunnen spelen, vanwege de blessure die hij afgelopen zondag opliep in het Bundesliga-duel met Borussia Mönchengladbach (0-2 verlies). Het blijkt te gaan om een spierscheuring. In het ergste geval zal de smaakmaker van Bayern en Oranje zelfs twee maanden uit de roulatie liggen. Dat meldt het Duitse Bild.

De 31-jarige Robben was al een tijd lang fitter dan ooit tevoren. Dat was terug te zien op het veld: hij maakte dit seizoen al zeventien doelpunten in de Bundesliga, slechts twee minder dan topscorer Alexander Meier (Eintracht Frankfurt). Ook in de Champions League en in de DFB Pokal is Robben van onschatbare waarde voor Bayern, terwijl hij in het shirt van Oranje het afgelopen jaar ook de pannen van het dak speelde. Nu heeft hij dus een flinke tegenvaller te verwerken gekregen.

Door zijn vervelende blessure moet Robben de halve finale van de beker tegen Bayer Leverkusen laten schieten en kan hij niet in actie komen in de kwartfinale van de CL, waar de Duitse recordkampioen tegenover FC Porto (15 en 21 april) staat. Mocht Bayern de halve eindstrijd van het miljoenenbal halen, dan is deze zelfs in gevaar voor onze landgenoot. Naar verwachting moet hij in totaal passen voor minimaal vijf competitiewedstrijden.

Bayern verloor zondag in de eigen Allianz Arena met 0-2 van Borussia Mönchengladbach, maar dit verlies werd na de wedstrijd meteen in perspectief geplaatst. Erger was het uitvallen van Arjen Robben, die wegens de buikspierblessure een streep heeft moeten zetten door de interlands van Oranje tegen Turkije (zaterdag) en Spanje (volgende week dinsdag). Bondscoach Guus Hiddink heeft Quincy Promes opgeroepen als vervanger van de reserve-aanvoerder.

In München baalt men flink van het fysieke ongemak van Robben. "Het was een zeer teleurstellende avond, door de nederlaag. Maar wat het nog veel erger maakte, is de blessure van Robben. Die is minstens zo erg als de verliespartij", zei de Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Daar was sportief directeur Matthias Sammer het absoluut mee eens: "Dit is heel zuur, want Arjen was de afgelopen tijd van wereldklasse. Hij is moeilijk te vervangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen