Sneijder moet kar trekken: "Voel verantwoordelijkheid"

24 maart 2015, 08:40

Met de afmeldingen van aanvoerders Robin van Persie en Arjen Robben en de afwezigheid van Rafael van de Vaart zal Wesley Sneijder meer verantwoordelijkheid moeten nemen bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Galatasaray, die zijn aanvoerdersband in het verleden moest inleveren, deinst er niet voor terug en is bereid om de kar te trekken bij Oranje.

"Druk is niet het goede woord, maar ik voel wel meer verantwoordelijkheid", vertelt Sneijder in De Telegraaf. "Normaal gesproken heb je met álle routiniers een bepaalde rol in de groep. Klaas-Jan Huntelaar, Nigel de Jong en ik zullen nu meer met de jongeren praten. Ze weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen", stelt de spelmaker van Galatasaray.

De blessures van Robben en Van Persie zijn zuur, maar Sneijder heeft vertrouwen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije van zaterdag. "Ook zonder Arjen en Robin kunnen we een goed resultaat boeken", benadrukt hij. "Maar je hoeft geen wiskunde te hebben gestudeerd om te weten dat dit een aderlating is. Arjen en Robin bewijzen bij Bayern München en Manchester United wekelijks tot de beste spelers van de wereld te horen. Dus die missen we. Zoals ook de blessure van Ron Vlaar een streep door de rekening is."

Nederland moet zich volgens Sneijder focussen op de interland tegen Turkije, en niet op de blessures van de sterkhouders. "Maar uit ervaring weet ik dat het geen zin heeft om stil te staan bij de mensen die er niet bij zijn. Met z'n allen gaan we er alles aan doen om Turkije te verslaan. Daar ligt de focus op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen