UEFA tegen video-arbiter: "Zeker niet invoeren"

24 maart 2015, 09:10

De KNVB pleit al geruime tijd voor de invoering van een video-scheidsrechter, maar de Nederlandse voetbalbond krijgt weinig steun. In navolging van de wereldvoetbalbond FIFA ziet ook het Europese voetbalorgaan UEFA geen heil in de introductie van het innovatieve arbiterssysteem. Dat heeft secretaris-generaal Gianni Infantino aangegeven.

"Nee, wat ons betreft wordt de video-scheidsrechter zeker niet ingevoerd", sprak Infantino. "Het is makkelijk om bij ieder discutabel moment in de wedstrijd te zeggen dat er technologie nodig is, maar wat we nodig hebben is een geschikt debat over dit onderwerp", vervolgt de secretaris-generaal van de UEFA, die het dus niet eens is met het standpunt van de KNVB.

"Wat betekent het, waar hebben we het over?", vraagt Infantino zich af. "Er wordt al technologie gebruikt in het voetbal, de doellijntechnologie. Voor andere situaties hebben we de scheidsrechter van dienst. Die moet alles beoordelen en dat moet in de toekomst zo blijven", zegt hij namens de Europese voetbalfederatie.

De KNVB wil de komende twee seizoenen tijdens eredivisie- en bekerwedstrijden experimenteren met het gebruik van een video-scheidsrechter, maar spelregelcommissie IFAB heeft hier geen groen licht voor gegeven. Het zou anders de bedoeling zijn dat er een extra arbiter vanuit een bus zou meekijken tijdens een wedstrijd, zodat hij de dienstdoende arbiter steeds van advies kan voorzien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen