Rijsbergen doet open sollicitatie bij Feyenoord

24 maart 2015, 10:22

Wim Rijsbergen staat open voor een rol als assistent-trainer bij Feyenoord, nu duidelijk is geworden dat Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen aan het roer zal staan als hoofdcoach. De 63-jarige oud-international heeft zich reeds bij technisch directeur Martin van Geel gemeld. "Maar zo hebben nog meer zaakwaarnemers mij gebeld", zegt Van Geel tegen RTV Rijnmond.

Onlangs werd bekendgemaakt dat Fred Rutten na het seizoen zal vertrekken, wat de weg dus vrijmaakte voor Van Bronckhorst. Nu is het nog de vraag wie er de rol van assistent-trainer gaat bekleden, nu Gio doorschuift. Jean-Paul van Gastel blijft ook asisstent, maar er moet dus nog iemand worden aangesteld. "Daar zijn we op dit moment over aan het nadenken", aldus Van Geel.

Feyenoord vond het lastig om een profiel te schetsen voor de nieuwe hoofdcoach, maar bij de nieuwe assistent valt dit mee. "Die persoon moet veel ervaring hebben, in de luwte kunnen werken en weten wat er speelt op de werkvloer. Hij moet bovendien niet meer de ambitie hebben om hoofdtrainer te worden van Feyenoord", aldus Van Geel.

Rijsbergen was tussen 1971 en 1978 speler van Feyenoord en was als trainer onder meer werkzaam bij FC Groningen, NAC Breda en clubs uit Chili, Saoedi-Arabië en Mexico.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen