Platini schreeuwt om hulp: "Donkere tijden komen terug"

24 maart 2015, 12:17

Michel Platini heeft de autoriteiten gewaarschuwd. De voorzitter van de UEFA stelt dat de 'donkere dagen' in het voetbal zullen terugkeren, als er niet ingegrepen wordt tegen de aanwezige hooliganisme in de voetbalwereld. De Fransman stelt dat er in toenemende mate sprake is van 'nationalisme en extremisme' en dat dit waarneembaar is in de stadions.

Er dreigen oude tijden terug te keren, stelt Platini. "Een verleden waarin hooligans en fanatiekelingen de dienst uitmaakten in de Europese stadions", aldus de preses van de Europese voetbalbond. De Fransman was speler van Juventus, toen in 1985 het Heizeldrama plaatsvond. Bij dit verschrikkelijke incident kwamen 39 mensen om het leven.

Platini zag met lede ogen aan dat er hevige rellen plaatsvonden in Griekenland, onder meer tijdens de stadsderby tussen AEK Athene en Olympiakos. Ook bij Dinamo Kiev en Servië-Albanië was het raak. "De strijd kan alleen gewonnen worden met de hulp van de autoriteiten. De dingen die we in de voorbij maanden hebben gezien moeten verleden tijd zijn. We moeten hardere straffen uitdelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen