Robben: "Niemand kan weten hoe lang het gaat duren"

24 maart 2015, 12:35

Eerder op de dag kwam het Duitse Bild met het bericht naar buiten dat Arjen Robben ten minste zes weken, misschien wel twee maanden, moet toekijken vanwege een spierscheuring. De speler in kwestie stelt echter dat het nog helemaal niet duidelijk is hoe lang hij buitenspel zal staan. Hij wacht het rustig af. "We bekijken het van dag tot dag."

"Niemand kan weten hoe lang het gaat duren", verklaart Robben tegenover Voetbal International. "Het gaat een tijdje duren, maar we bekijken het van dag tot dag en per week. En hoe lang het precies duurt, dat is gissen", zegt de smaakmaker van Bayern München en het Nederlands elftal. Zijn Beierese werkgever heeft nog niet officieel gereageerd op de berichtgeving. Eerder communiceerde de Duitse recordkampioen dat Robben 'enkele weken' nodig zou hebben voor zijn herstel.

Robben viel afgelopen zondag in de Bundesliga-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (0-2 verlies) al na 24 minuten spelen uit bij Bayern. Mocht hij inderdaad minstens zes weken absent zijn, dan mist hij de halve finale van de beker tegen Bayer Leverkusen, de kwartfinale van de Champions League tegen FC Porto en vijf competitiewedstrijden.

Er moest door Robben ook een streep worden gezet door de interlands van Oranje tegen Turkije (zaterdag) en Spanje (volgende week dinsdag). Bondscoach Guus Hiddink heeft Quincy Promes opgeroepen als vervanger van de reserve-aanvoerder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen