Alderweireld ziet langer verblijf in Engeland wel zitten

24 maart 2015, 13:52

Toby Alderweireld staat onder contract bij Atlético Madrid, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor het Southampton van manager Ronald Koeman. Als het aan de Belgische verdediger ligt, blijft hij na de zomer actief in de Engelse Premier League.

"Ik moet toegeven dat ik dit seizoen in een heel goede vorm zit en dat we met de club ver boven de verwachtingen presteren", zegt Alderweireld tegen Het Laatste Nieuws. De oud-Ajacied staat zelfs in de belangstelling van Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester City. "Of ik die stap zal zetten, ligt niet alleen aan mij. Atlético Madrid beslist in grote mate wat ik ga doen. Maar dat zulke clubs interesse hebben, geeft alleen maar aan dat ik uitstekend bezig ben. Daar ben ik ook wel blij om. Alleen probeer ik me nu zoveel mogelijk op Southampton te focussen. Ik ben erg gelukkig in de Premier League, die me echt wel ligt."

Wel fantaseert Alderweireld alvast even over een transfer naar Tottenham. Daar zou hij herenigd worden met landgenoot Jan Vertonghen, met wie hij in het verleden al het centrale verdedigingsduo vormde bij Ajax. "Het zou heel prettig zijn om weer met Jan te kunnen spelen. Maar dat is nog heel ver. De interesse moet nog concreet worden en ten slotte moet Atlético me ook laten gaan. Misschien willen ze me wel terug in Madrid. Ik moet wachten op de gesprekken na het seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen