Sneijder tegen Turken vermoedelijk weer aanvoerder Oranje

24 maart 2015, 13:27

Na twee jaar mag Wesley Sneijder tegen Turkije waarschijnlijk de aanvoerdersband weer dragen bij Oranje. De middenvelder wilde het dinsdag nog niet bevestigen, maar een grote glimlach verraadde dat hij zaterdag de captain van de nationale ploeg is. Hij vervangt Robin van Persie, die wegens een blessure niet bij de selectie zit. Ook Arjen Robben, de reserve-aanvoerder, is niet van de partij.

Na het EK van 2012 werd Sneijder benoemd tot vaste aanvoerder van het Nederlands elftal, maar na één jaar pakte toenmalig bondscoach Louis van Gaal hem de aanvoerdersband alweer af. Sneijder zakte in de pikorde tot achter Van Persie, Robben en ook Kevin Strootman, maar deze drie spelers zijn Turkije niet van de partij. Sneijder lijkt om die reden de logische aanvoerder in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd.

De vraag of hij inderdaad de captain van Oranje is tegen de Turken, wilde Sneijder in gesprek met FCUpdate.nl nog niet helemaal beantwoorden. "Daar mag ik niets over zeggen", zei hij met een veelzeggende glimlach. "Of ik het al weet? Ja, ik weet het. Maar het is ook niet zo ingewikkeld, toch?", glunderde de Utrechter.

De laatste keer dat Sneijder aanvoerder van Oranje was, was op 22 maart 2013 tegen Estland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen