Succescoach Simeone blijft tot 2020 bij Atlético Madrid

24 maart 2015, 13:51

Atlético Madrid blijft nog jaren verzekerd van de diensten van succescoach Diego Simeone, zo meldt de ploeg dinsdag via de officiële kanalen. De 44-jarige Argentijnse trainer heeft zijn contract bij de Spaanse club verlengd tot de zomer van 2020.

Simeone staat sinds december 2011 voor de groep bij Atlético Madrid en leidde de club uit de Spaanse hoofdstad sindsdien naar grote successen. Vorig seizoen werd, met een gelijkspel in de laatste speelronde bij FC Barcelona, de landstitel in de wacht gesleept. Daarvoor won Atlético met Simeone als verantwoordelijke al de Europa League (2012), Europese Supercup (2012) en de Copa del Rey (2013). Vorig seizoen bereikte Atlético Madrid de finale van de Champions League, waarin na verlenging werd verloren van Real Madrid. Een paar maanden later werd in de strijd om de Spaanse Supercup revanche genomen op de stadgenoot.

"Ik heb ervoor gekozen om hier te blijven omdat ik ervan overtuigd ben dat de club zal blijven groeien", laat Simeone in een eerste reactie weten. "We zullen met vertrouwen en passie ons werk doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen