Spaanse clubs staken wellicht door kwestie rond tv-gelden

25 maart 2015, 09:14

De clubs in Spanje vinden dat de verdeling van de televisiegelden veel eerlijker kan gebeuren dan op het moment het geval is. Vertegenwoordigers van de clubs in het Zuid-Europese land overwegen zelfs om een staking te organiseren, om hun standpunt kenbaar te maken.

Men moet er volgens de Spaanse sportkrant AS rekening mee houden dat er in het weekend van 18 en 19 april geen wedstrijden worden gespeeld in de hoogste divisies van Spanje. Het is reëel dat er dan een staking zal plaatsvinden. Clubs als Atlético Madrid, Valencia en Sevilla pleiten voor een collectieve overeenkomst, wat de verdeling van de tv-gelden ten goede moet komen.

Momenteel worden de tv-contracten individueel door clubs afgesloten in Spanje. In Engeland werd onlangs een megadeal afgesloten, dat 5,6 miljard euro aan tv-gelden oplevert. Deze gang van zaken in de Premier League wordt als voorbeeld aangehaald door de Spaanse clubs. In de huidige situatie zijn FC Barcelona en Real Madrid flink het voordeel. Samen strijken de topclubs ongeveer de helft van de 650 miljoen euro op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen