Engeland overweegt WK-bid als Blatter bij FIFA vertrekt

25 maart 2015, 09:54

Engeland overweegt een gooi te doen naar de organisatie van het WK 2026. Dat heeft Greg Dyke, de voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, volgens de BBC bevestigd. Het bid is echter afhankelijk van een aantal factoren, met name het al dan niet aanblijven van FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Dinsdag werd bekend dat de Engelsman David Gill door de UEFA is aangesteld als vice-voorzitter van het Britse dagelijks bestuur van de wereldvoetbalbond en dat zou de kansen van Engeland voor het gastheerschap voor het WK 2026 kunnen vergroten. "Als David ons kan overtuigen dat er een fatsoenlijk systeem is, dan gaan we misschien een poging wagen", aldus Dyke. "Momenteel is het beleid te rechtdoorzee. We plaatsen geen bid met meneer Blatter aan het bewind."

Engeland hengelde ook naar de organisatie van het WK 2018, maar zag deze naar Rusland gaan. Het WK 2022 wordt georganiseerd door Qatar. De FA trekt de integriteit van de FIFA vanwege deze twee omstreden toewijzingen in twijfel. Op 29 mei zal duidelijk worden of Blatter voor zijn vijfde ambtsermijn als FIFA-voorzitter mag gaan. Hij wordt in de verkiezing uitgedaagd door Michael van Praag, Luis Figo en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen