FC Utrecht en coach Alflen na seizoen uit elkaar

25 maart 2015, 10:13

Wat al een tijdje in de lucht hing, is woensdag officieel aangekondigd: FC Utrecht en trainer Robby Alflen verbreken na het huidige seizoen hun samenwerking. Na een evaluatie hebben de Domstedelingen besloten dat ze met het oog op de toekomst te weinig vertrouwen hebben in de coach. Naast Alflen zal ook technisch adviseur Co Adriaanse zijn taken neerleggen.

"Voorafgaand aan dit seizoen hebben wij ons voor één seizoen verbonden aan Robby Alflen als hoofdcoach met Co Adriaanse als technisch adviseur naast hem", stelt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. "Deze keuze hebben we nu met elkaar geëvalueerd. We zijn tot het inzicht gekomen dat deze constructie voor de toekomst van FC Utrecht niet ideaal is", verklaart de Utrecht-directeur.

Er vond deze week een evaluerend gesprek plaats tussen Alflen en de clubleiding. "Onder zijn leiding zijn we weer aanvallend gaan voetballen en zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden", meent Van Schaik. "Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst. Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, teveel van mening en visie", aldus de directeur.

Alflen kan zich wel vinden in deze conclusie, laat de coach weten. "Ik heb altijd gezegd dat de enige basis om samen te werken, 100 procent vertrouwen is. We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg."

Utrecht staat na 28 speelronden de twaalfde plaats in de Eredivisie, met 32 punten. Afgelopen vrijdag werd er mer 3-4 verloren van NAC Breda. Dat gebeurde in de eigen Galgenwaard, waar de ploeg uit de Domstad dit seizoen zeer teleurstellend presteert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen