Dost maakt zich niet druk: "Natuurlijk is de flow er nog"

25 maart 2015, 10:45

Bas Dost heeft de afgelopen tijd beleefd hoe snel situaties kunnen verkeren in de voetbalwereld. Hij speelde in de eerste seizoenshelft een anonieme rol bij VfL Wolfsburg, maar werd dankzij een flinke portie doelpunten een held bij de Duitse club. Nu staat hij weer een paar weken droog en is de rust wedergekeerd. "De voetbalwereld is heel kortzichtig. Als ik twee of drie wedstrijden geen goal maak, dan ben ik direct weer een flapdrol die er niets van kan", verzucht de spits, die zich deze week mocht melden bij Oranje.

"Ik heb daar echt helemaal niets mee", zegt hij tegen de NOS over de kortzichtigheid. Hoewel hij na de winterstop aan de lopende band scoorde, heeft hij het net nu een paar weken niet meer gevonden. "Natuurlijk is de flow er nog. Ik kan niet elke wedstrijd vier keer scoren", aldus Dost, die flink in de spotlights kwam te staan dankzij zijn goede prestaties bij Wolfsburg. "Alle bombarie die is ontstaan rondom mij, tja." 

Dost, die met dertien treffers derde staat op de topscorerslijst in de Bundesliga, mocht in 2012 al eens hopen op een debuut. Deze kwam er toen nog niet, maar nu kan het alsnog. "Ik ben rustiger in mijn hoofd", vergelijkt hij de Bas Dost van drie jaar geleden met de Bas Dost van nu. "In die periode kon ik flink doordraaien als het even niet liep. Nu maak ik me niet meer zo druk, joh."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen