Depay wil Robben weer vervangen: "Ik voel me klaar"

25 maart 2015, 11:46

De vorige keer toen Arjen Robben zich moest afmelden voor het Nederlands elftal werd Memphis Depay aangewezen als zijn vervanger. Komende zaterdag treedt Oranje in de EK-kwalificatiereeks aan tegen Turkije en Depay hoopt dat hij de geblesseerde Robben in de Amsterdam Arena weer zal vervangen. "Mocht de trainer tegen Turkije aan mij denken, dan zal ik nu voor de dreiging moeten zorgen."

De 21-jarige Depay maakt veel indruk bij PSV, maar een echte doorbraak in Oranje laat eigenlijk nog een beetje op zich wachten. Wellicht krijgt hij tegen Turkije weer zijn kans om zich te laten zien bij de nationale ploeg. "Ik heb geen idee", zegt Depay in het Algemeen Dagblad. "Het zou kunnen dat de trainer naar mij kijkt. In dat geval zal ik voor de dreiging moeten zorgen die Robben ook heeft. Het zou mooi zijn om in die rol te mogen spelen. Ik voel me in elk geval klaar om te spelen. Maar dat heb ik altijd.''

Samen met assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy analyseert Depay beelden bij Oranje. "Ja, we pakken dat weer op. Kijken wat er beter kan. In het afwerken bijvoorbeeld, of in het vrijlopen, details zoals dat je niet vanuit stilstand aan acties moet beginnen. Met Ruud zitten en praten over voetbal motiveert", aldus de PSV'er, die geniet van het baltempo bij Oranje. "Ik merk het al aan zo'n eerste training. Het niveau is een paar stappen hoger. Als Sneijder achter me speelt en ik maak een loopactie, dan weet ik zeker dat de bal komt. In de Eredivisie komt-ie niet altijd. Ook omdat mijn loopacties niet altijd worden gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen