Feyenoord blijft afwachten: UEFA doet nader onderzoek

25 maart 2015, 13:21

Feyenoord moet langer wachten op de resultaten van het onderzoek van de ethische commissie van de UEFA naar de ongeregeldheden tijdens het Europa League-duel met AS Roma. De Europese voetbalbond heeft besloten om een inspecteur aan te stellen, die nader onderzoek zal doen naar de Europese wedstrijd.

De Rotterdamse club wordt onder meer aangeklaagd voor racistisch gedrag, naar aanleiding van de wedstrijd tegen Roma van 26 februari. Tijdens het duel werd er een opblaasbare banaan richting de Ivoriaanse aanvaller Gervinho gegooid en dat werd geïnterpreteerd als een racistische actie. De UEFA legde Feyenoord niet alleen racistisch gedrag ten laste, maar deed ook onderzoek naar de hoeveelheid voorwerpen die tijdens het Europese duel op het veld gegooid werd. De wedstrijd werd omwille hiervan een kwartier stilgelegd door de Franse arbiter Clément Turpin. Tenslotte is Feyenoord aangeklaagd voor door fans geblokkeerde trappen in het stadion.

Feyenoord stuurde een uitgebreide verklaring naar de UEFA, vooral met het doel om de aanklacht van racisme van tafel te krijgen. Tot het papierwerk behoorden ontlastende verklaringen van de Ivoriaanse oud-Feyenoorders Salomon Kalou en Sekou Cissé. De ethische commissie van het Europese voetbalorgaan voerde het onderzoek achter de schermen uit.

Het is nog niet duidelijk wanneer Feyenoord uitsluitsel krijgt over het verloop van het nadere onderzoek. De Rotterdammers hebben reeds een geldboete van 11.000 euro ontvangen voor het afsteken van vuurwerk door supporters in het uitvak, tijdens de heenwedstrijd in Rome.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen