Promes geniet: "Ik ben fit en in vorm, het gaat lekker"

25 maart 2015, 14:15

Hij behoorde aanvankelijk niet tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal, maar mocht zich door de afmelding van de geblesseerde Arjen Robben toch melden bij Oranje: Quincy Promes. Omdat hij in Rusland zit horen we over het algemeen weinig over de oud-speler van FC Twente, maar hij presteert zeer naar behoren bij Spartak Moskou.

"Ik ben fit en in vorm. Het gaat lekker", glimlacht Promes voor de camera van de NOS. Hij krijgt regelmatig complimenten in Rusland, vanwege zijn spel en treffers. "Ik ben topscorer met zeven doelpunten. Ik start altijd vanaf rechts en krijg mijn vrijheid, maar ik kan ook op links spelen", aldus de 23-jarige aanvaller, die het oneens is met de stelling dat de Russische competite niet goed zou zijn voor de ontwikkeling van talenten. "Het is goed voor mij, het niveau ligt net wat hoger dan de Eredivisie."

Vooral voor het opdoen van ervaring is zijn stap naar Rusland een goede gebleken, geeft Promes aan. "Ik speel elke week, dus voor mijn ontwikkeling is het goed. Het gaat een stapje harder. Ze zijn tactisch ook wat verder. Dat komt vooral door de aanwezigheid van oudere spelers", aldus de aanvaller, die bij Oranje lijkt te concurreren met Luciano Narsingh. "Ook Narsingh is iemand met veel kwaliteiten en speelt elke week. Het is aan de trainer. Ik ga keihard mijn best doen en dan zullen we het zien", verzeker Promes.

Mocht Promes komende zaterdag in de basis de vervanger zijn van Arjen Robben, dan zal hij geen extra druk voelen. "Hij is onvervangbaar. Het is voor ons een groot gemis dat hij er niet bij is. Daar moeten wij mee 'dealen' en ik moet zorgen dat ik mijn best doe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen