Robbemond verlaat AZ en wil hoofdcoach worden

25 maart 2015, 15:18

AZ neemt na het seizoen afscheid van Reinier Robbemond. De oud-speler was in Alkmaar zes jaar actief als jeugdtrainer. Via diverse jeugdelftallen (onder 13, onder 17 en onder 19) werd hij de coach van Jong AZ, een functie die hij twee jaar bekleedde. De oefenmeester gaat voor een nieuwe uitdaging en vertrekt daarom bij de Noord-Hollandse club.

Robbemond, die ook assistent-bondscoach was bij Oranje onder 18, wil ergens aan de slag als hoofdcoach. "Ik ben AZ dankbaar dat ik me de afgelopen jaren heb kunnen ontwikkelen als trainer. Als jeugdtrainer heb ik onder meer gewerkt met talenten als Wesley Hoedt, Thom Haye, Joris van Overeem, Thomas Lam, Dabney dos Santos, Derrick Luckassen, Ridgeciano Haps en Stijn Spierings. Leuk om die jongens nu te zien doorbreken. Na het behalen van mijn diploma Coach Betaald Voetbal hoop ik vanaf de zomer aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het betaalde voetbal", aldus de oud-prof.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart heeft waardering voor de vertrekkende coach. "Reinier Robbemond heeft de afgelopen jaren bij AZ stappen gemaakt in het trainersvak. Ook voor trainers zijn wij een club waar ontwikkeling en groei hoog in het vaandel staan. We willen Reinier bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij het waarmaken van zijn ambities in het trainersvak."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen