Galgenwaard lonkt voor De Jong: "Hij is dé topkandidaat"

25 maart 2015, 16:38

De zoektocht van FC Utrecht naar een nieuwe hoofdcoach hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Dat vindt althans Marinus Dijkhuizen, de huidige coach van Excelsior. Hoewel zijn naam ook genoemd wordt voor de vacature, ziet de oud-speler van FC Utrecht maar één topkandidaat: Jean-Paul de Jong.

In gesprek met VI.nl laat Dijkhuizen duidelijk blijken dat De Jong de ideale man zou zijn voor FC Utrecht. De 44-jarige oud-middenvelder was tussen 1993 en 2007 als speler actief in de Galgenwaard. "Voor mij is er maar één kandidaat en dat is Jean-Paul. Dit is voor hem een mooi moment om in te stappen. Hij doet het geweldig bij FC Eindhoven. Met zijn verleden en gezien de prestaties in Eindhoven is hij dé topkandidaat."

Het enige probleem kan zijn dat De Jong zijn contract bij FC Eindhoven onlangs met één jaar verlengde. Dijkhuizen wordt ook genoemd als kandidaat, de coach van Excelsior weet wel hoe dat komt. "Dat is misschien wel logisch. Frans van Seumeren heeft mijn naam weleens laten vallen. Ik ben daar speler en spitsen-trainer geweest en ik presteer prima bij Excelsior." Maar Dijkhuizen hoeft niet per se nu al naar de Galgenwaard. "Laat mij nog maar even met rust. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Excelsior. Bovendien heb ik nog een doorlopend contract. Maar ik heb natuurlijk wel ambitie en in de toekomst zou FC Utrecht prachtig zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen