Ibrahimovic door het stof: "Ik vind Frankrijk leuk"

25 maart 2015, 17:43

Het gebeurt niet vaak dat Zlatan Ibrahimovic zijn excuses moet aanbieden aan iets of iemand, maar na zijn verbale uitspatting na de wedstrijd tegen Bordeaux ontkomt de Zweed er niet aan. Ibrahimovic riep in een camera dat Frankrijk een 'schijtland' was en dat het land een club als Paris Saint Germain niet verdient. Het kwam hem op veel kritiek te staan, onder meer van politici, en mogelijk op een forse schorsing.

Op 9 april beslist de Franse voetbalbond of Ibrahimovic bestraft wordt voor zijn opmerkelijke uitlating in Bordeaux. De Zweed zelf doet er intussen alles aan om te benadrukken dat hij het allemaal niet zo bedoelde. "Ik vind Frankrijk leuk, al het andere is nonsens", sprak hij woensdag bij de Zweedse nationale ploeg. "Als ik er anders over zou denken, was ik nooit naar Frankrijk gekomen. En al helemaal mijn contract niet verlengd."

Ibrahimovic benadrukt dat hij alleen kritiek had op de arbitrage, niet op het land. De Franse politica Marine Le Pen ziet het anders en heeft al laten weten dat de voetballer Frankrijk beter zo snel mogelijk kan verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen