Wereldkampioen krijgt kampioen van Azië niet klein

25 maart 2015, 22:34

Vier dagen voor de lastige uitwedstrijd tegen Georgië in de EK-kwalificatie steekt wereldkampioen Duitsland nog niet in topvorm. In een vriendschappelijke wedstrijd kwam de ploeg van coach Joachim Löw woensdag niet verder dan 2-2 tegen Australië, de kersverse kampioen van het continent Azië.

Over het gelijkspel mocht Duitsland niet eens mopperen, want het leek zelfs te gaan verliezen van de nummer 65 van de FIFA World Ranking. Vijf minuten na de pauze krulde aanvoerder Mile Jedinak een vrije trap in de kruising en daarmee zette hij Australië op een 1-2 voorsprong. Pas tien minuten voor tijd bracht Lukas Podolski de Duitsers langszij, de aanvaller tikte binnen na een goede actie van Andre Schürrle.

In de eerste helft had Duitsland de leiding genomen via Marco Reus, James Troisi maakte vlak voor de pauze gelijk. Hij kopte binnen na goed voorbereidend werk van teamgenoot Nathan Burns. Bij de Australiërs, eerder dit jaar de beste op de Azië Cup, kwam FC Utrecht-speler Tommy Oar als invaller in actie. Duitsland speelde met een half B-team, in het doel stond Ron-Robert Zieler van Hannover 96. Sami Khedira was de gelegenheidsaanvoerder, Jonas Hector van 1.FC Köln stond voor het eerst in de basis bij de Mannschaft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen