RKC lijkt te zijn gered: "Dit is fantastisch nieuws"

25 maart 2015, 23:25

Na maanden waarin de club op de rand van de afgrond verkeerde, lijkt het voortbestaan van RKC Waalwijk als profclub niet langer in gevaar. Volgens directeur Remco Oversier heeft de Brabantse Jupiler League-club via obligaties voldoende geld opgehaald om de toekomst positief tegemoet te zien.

"Wij spelen ook na de zomer betaald voetbal. En de jaren die volgen ook. Dat is fantastisch nieuws", jubelt de beleidsmaker op de website van Voetbal International. RKC had een bedrag van 600.000 euro nodig om overeind te blijven, inmiddels heeft de club al meer dan dat opgehaald. "Uiteindelijk hopen we een miljoen aan obligaties binnen te halen. Maar met dit bedrag kunnen we nu al gaan bouwen. Stapje voor stapje, dat wel."

RKC Waalwijk heeft een bizar jaar achter de rug. De club degradeerde in 2014 via de nacompetitie uit de Eredivisie en staat inmiddels een niveau lager, in de Jupiler League, stijf onderaan. Als gevolg daarvan stapte coach Martin Koopman op, in de persoon van Peter van den Berg is een opvolger gevonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen