FC Utrecht zoekt nieuwe trainer buiten eigen organisatie

Ger
26 maart 2015, 08:15   Bijgewerkt: 26 maart 2015, 13:55

FC Utrecht zoekt de opvolger van Robby Alflen niet binnen de eigen gelederen. Algemeen directeur Wilco van Schaik sluit bovendien niet uit dat de Domstedelingen opnieuw voor een jonge, onervaren trainer kiezen. FC Utrecht maakte woensdag bekend dat het in de zomer aflopende contract met Alflen niet wordt verlengd. 

"Het is niet zo dat we per se een oudere trainer gaan zoeken, omdat we nu na een jaar alweer stoppen met Robby. Wat is ervaring? Ik heb zat ervaren trainers gezien die er ook na een jaar mee ophielden", zegt Van Schaik in De Telegraaf. "We zullen het extern zoeken, omdat we geen interne kandidaten hebben om door te schuiven. Dat hebben we met Robby al gedaan en ik denk dat het nu goed is om buiten de organisatie te zoeken."

Assistent-trainer Harry van den Ham heeft het diploma om het hoofdtrainerschap voor zijn rekening te nemen, maar is geen kandidaat. Van Schaik: "Van den Ham is als senior coach aangenomen en als we hem als hoofdtrainer wilden hebben, hadden we dat toen al wel gedaan. Dus dat is niet aan de orde."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen