Brazilië komt achterstand te boven in oefenduel met Frankrijk

26 maart 2015, 23:05

Brazilië heeft voor de zestiende keer op rij een oefenwedstrijd op winst afgesloten. De ploeg van bondscoach Dunga zegevierde donderdag in het Stade de France, ondanks een 1-0 achterstand, met 1-3 over Frankrijk.

Een kleine zeventien jaar geleden stonden Frankrijk en Brazilië ook al tegenover elkaar in het Stade de France, toen in de WK-finale. De Fransen trokken destijds voor eigen publiek met 3-0 aan het langste eind en leken die prestatie vanavond aanvankelijk te gaan herhalen. Net zoals in 1998 kwamen ze in de eerste helft op voorsprong uit een hoekschop. Toen was het Zinedine Zidane die raak knikte met het hoofd, ditmaal deed Raphael Varane dat.

Deze keer wist Brazilië zich echter wel te herpakken. Oscar herstelde vijf minuten voor rust het evenwicht. De middenvelder van Chelsea werd in stelling gebracht door Roberto Firmino, die doelpuntenmaker Varane door de benen tikte alvorens Oscar in balbezit kwam. Neymar tekende in de 57ste minuut voor de 1-2, de speler van FC Barcelona liet keeper Steve Mandanda kansloos met een hard schot in de korte hoek. Luiz Gustavo kopte twaalf minuten later uit een corner de 1-3 eindstand op het scorebord. In de fase daarvoor maakte Frankrijk wel jacht op de 2-2, maar de kansen die les Bleus kregen, bleven onbenut.

Zodoende stapte Brazilië voor de zestiende keer op rij als winnaar van het veld na een oefeninterland. De laatste nederlaag dateert van augustus 2013, toen Zwitserland met 1-0 te sterk was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen